Finansiering af ændrede ejerforhold i din virksomhed

Det er en stor beslutning at overdrage eller opkøbe en virksomhed. Det kræver både lang planlægning og forhandling. Derudover skal du bruge kapital, hvis du skal købe. I mange tilfælde kræver det også ekstra kapital, hvis du skal overdrage virksomheden til næste generation. I det hele taget er der ofte behov ekstra kapital, når ejerandele skal skifte hænder. Både til selve handelen, men også til de omkostninger, der ofte følger med. Vi står klar til at hjælpe dig finansielt gennem processen.

 

Ejerskifte eller generationsskifte

Som en naturlig udvikling, er du måske kommet dertil, hvor det er på tide at overdrage roret til nye kræfter. Der følger ofte en del ekstra omkostninger med ved overdragelse af en virksomhed. Både til selve handelen, men også til skatter og afgifter, rådgivning og andre omkostninger, der ofte følger med.

Køb og sammenlægning af virksomhed

Når det går godt med forretningen og væksten, kan der være mange fordele ved at udvide med opkøb af eller fusion med en anden virksomhed. Måske har du mulighed for at opkøbe en konkurrent eller for at udvide kundefladen eller produktsortimentet. Uanset hvad dit formål er, koster det måde tid og penge. Selvom du har en god egenkapital og planer om fremtidig vækst, kræver et opkøb ofte yderligere finansiering nu og her for at komme godt igennem selve købet og overgangsfasen, der følger efter.

Ændring af ejerandel

Hvis du og din(e) virksomhedspartnere beslutter at ophøre samarbejdet, skal I tage stilling til køb og salg af ejerandel, hvis virksomheden skal drives videre. Står du over for at skulle købe en partner ud? Et erhvervslån kan være den rigtige løsning til finansiering af køb af ejerandel og de omkostninger, der følger med overdragelsen.

 
Næste
Næste

Finansiering af vækst og udvikling